Карпати 2007

olga_kulaj


olga_kulaj

Путешествия, вышивка лентами, мысли и чувства


Previous Entry Share Next Entry
Експеримент триває
Карпати 2007
olga_kulaj
До закінчення місяця, а отже, і нашого з чоловіком економічного експерименту, залишилось 6 днів. З грошей, що виділили на харчі, залишилось 105 грн.

Мабуть, не вкладемось в ліміт гривень на 50-70.
Бо, крім хліба й молока, треба буде разок сметану купити (400 г), і найдешевші (не рахуючи яблук) фрукти - акційні апельсини по 20-23 грн. за кг. І без сиру я жити не можу, отже, завтра купимо бринзи або сулгуні на 40-45 грн.
Напекла сьогодні дуже простенького печива, рецепт годиться навіть для тих, хто збирається посту дотримуватись.

Робила швидко, тому воно не все красиве. Але смачне.

Що за експеримент, коли ми його почали, якими методами яких результатів досягли, розповім пізніше.

Posts from This Journal by “смачно” Tag


  • 1
Чекаю розповіді про експеримент)))

Буде в кінці місяця.

Заинтриговала ))
Вы еще на себе пищевые эксперименты ставите? А хлеб и молоко, получается, считаются необходимыми продуктами? Неожиданно ))

Таня, для меня неожиданно, что для кого-то хлеб и молоко могут быть не продуктами первой необходимости.
О хлебе у меня и аргументов нет, думала, что его не едят разве те, кто хочет похудеть, а так "хлеб всему голова", а по-испански "хлеб" звучит как "пан" :)
А без молока как жить? А овсянку с утра на воде варить? А йогурт из чего делать?. Да, и вообще, главный источник кальция (ведь не будешь кунжут есть каждый день)

Вот я и подумала, может, вы на какой-то диете? :) Меняете привычный рацион.
Мне лично хлеба надо совсем мало, ломтик в день, небольшой половинки черного хлеба мне хватает на неделю, сын еще меньше моего его ест, можно сказать, не любит почти.
И молоко редко использую, кофе с ним пью, а в качестве источника кальция меня больше нравятся творог и сыры рассольные.

Поняла. Я хлеб ем почти со всем.
Я имела в виду, что из покупных продуктов эти - чаще всего покупаются и они у нас не выбывают. Творог мы уже 2 недели не покупаем, т.к. цена дошла до 60 грн. Но уже коровы у многих растелились, будет дешеветь. Мы долго без творога не можем. А йогурты делаю сама на заквасках, в йогуртнице.
А картошка и овощи - свои, в морозилке еще немало ягод на компоты, там же - зелень и осталось немного овощей, есть свежая калина. Последний кусок своей тыквы съели сегодня, дальше пойдет покупная. Есть в погребе квашеные огурцы и помидоры, а дома есть и консервированные. Еще всякие варенья-повидла и салаты в банках. и квашеная капуста в холодильнике стоит. Ну, и бакалеей запаслась.

А вы часто готовите овсянку? Как ты относишься к информации, что овсянка замедляет усвоение кальция организмом из-за наличия в ней фитиновой кислоты? С это точки зрения заливать ее молоком получается бессмысленно, потому что кальций из молока не усвоится, но каша, конечно же, вкуснее, чем на воде. Мы ее одно время ели довольно регулярно, но она, как по мне, плохо насыщает, через пару часов уже чувствуешь себя голодным.

Читала. Так же, как и наоборот, какой это полезный завтрак. Это так же, как о кофе, у одних -ужас-ужас, у других -и антиоксиданты, и профилактика рака, и чего только не.
Муж завтракает овсянкой почти каждый день, добавляя туда орехи и изюм. Через пару часов пьет кофе и бутрик с сыром типа сулгуни или брынзы. Так до позднего обеда и дотягивает.
Я овсянку ем редко, у меня другой завтрак.

Необхідність хліба круто залежить від меню. Скажімо, моя бабуся притримувалася подібних поглядів, позаяк війну пережили з хлібом, якого й так не вистарчало. В мене зараз хліб займає дуже незначну частину меню, що частково спричинено його ціною (хлібобулочні вироби в Німеччині мають шалений асортимент і вельми недитячі ціни) та активністю (мене цікавить баланс того, що я їм, адже це напряму справляє вплив на фізичну форму та самопочуття). З інакшого боку, брецль з маселком на сніданок чи перекус в дорозі - за милу душу.

І від меню, і від звички. Баланс у харчуванні і нас цікавить, в нашій сім"ї воно здоровіше, ніж в середньостатистичного українця, але без фанатизму.
А що таке "брецль"?
В Іспанії хліб теж дорогий, та й в нас дорожчає з кожним тижнем. Добре, що хоч борошно дешеве.

Брецль (відомий також на теренах західної України як прецль) - то завитий певним чином (картинка нижче) хліб з сіллю. В Баварії є як доволі традиційною закускою до пива, так і самостійним хлібобулочним виробом (напр., коли його розрізають напополам та мастять маслом, після чого складають знову, — то Butterbrezel, тобто "брецль з маслом"). На теренах західної України більш відомі солодкі прецлі, які в Баварії я навіть не зустрічав, позаяк солодка випічка тут суттєво відрізняється та представлена, в основному, тортами.



Брецль часто є схематичним зображенням, яке використовується на вивісках пекарень. Колись його виробництво сильно регламентувалося та могло бути навіть обмежене коло осіб, які могли брецлі пекти.

Солодкі брецлі, наприклад, зустрічаються в Швабії, їх там печуть на вербну неділю. Є так званий Martinsbrezel (дослівно: брецль Мартіна), він з цукровою пудрою. Логічно передбачити, що зустрічається в основному в "протестантських частинах" Німеччини, часто в школах, на день Св. Мартіна. В землях Райну зустрічається Puddingbrezel, там бере участь ванільний пудінг.

Якщо Вам цікаво, я спробую написати про брецлі докладніше, позаяк інформація українською дуже куца...

Edited at 2017-02-23 12:53 pm (UTC)

Дякую за інфу! Апетитний. Картинка нагадала смак радянських бубликів по 5 коп.
"В Баварії більше торти", в Іспанії теж або слойоне (а значить, жирне), або тортоподібне. Мені там не вистачало виробів з дріжджового тіста -булочок, пиріжків.
А брецль, схоже, що з дріжжового.

На мой взгляд, привычки тоже можно вполне корректировать. Я так перестала пить чай с сахаром, а была такой сладкоежкой, что страшно вспомнить )) При этом я не была сильно озабочена пересмотром качества своего питания, просто решила попробовать, и к своему изумлению через несколько месяцев уже не могла пить сладкий чай :) И спустя время не возникало желание опять к нему вернуться.

Согласна. Мы на относительно здоровое питание переходили не сразу, привычки уходили или появлялись постепенно. Я, например, сейчас не представляю, как с утра натощак не выпить полстакана воды. А ведь жила без этого лет сорок, а может, и больше.

Здравствуйте! Ваша запись попала в топ-25 популярных записей LiveJournal для Украины. Подробнее о рейтинге читайте в Справке.

Мне надо бы "разгрузочный" эксперимент провести: разгрузить холодильник и морозилку:)


З холодильником легше.
А от з молорозилкою -від сезону залежить. В листопаді-грудні вона так заповнена, що крім ягід і т.п. влазить невеликий шматок м'яса. А от зараз вже можна починати ліпити й заморожувпти всілякі варениаи, пельмені, картопляники, щоб коли почнеться городній сезон, на дачу брати.

В мене десь килограмма три гострого перцю  з 2015 року лежить, ніяк не з'їмо:)


В морозилці? Нічого собі, масштабчики! Ми за сезон купуємо 2-3 гострі перчинки, а за рік може 1 пакетик 50г.

Ми багато гострого їмо. А цей не купували - в мене він так вродив. Той сезон він в усіх вродив, а мені, вірогідно, ще й пощастило добру розсаду купити.


  • 1
?

Log in

No account? Create an account